Livet är inte materiellt

Standard

Mycket här i livet består av många olika saker. Men en sak vet jag med all säkerhet, livet är inte materiellt. Livet består av så mycket mer än ett par opersonliga presenter som man får av människor man knappt känner på sin födelsedag. Man måste umgås med nära och kära, förstå sig på varandra och älska varandra, uppskatta och respektera varandra på ett annat vis än vi gör idag.


Bild:  ©2009  julian wylegly, Flickr

I dagens samhälle är det mycket som går ut på att leka med sina telefoner och datorer, mänskligheten har blivit så oerhört materiell och jag kan inte påstå att jag inte är det. Jag är definitivt en i mängden och det är just därför jag tar upp det här för att det skrämmer mig. Det skrämmer mig att veta att jag är gör precis om alla andra men att jag inte kan ta mig ur det här. Jag är också en materiell person så jag klagar inte på något vis på alla andra jag är bara rädd att vi har tagit oss an helt fel principer.

Valt att gå fel väg, någonstans har vi missat den lilla stigen som hade lett oss till kärleken för medmänniskor. Man sitter idag över nätet och kommunicerar med varandra genom sociala medier som bara gör oss asociala egentligen för vi sitter ju hemma och ses aldrig. Så nästa gång ni får sådana opersonliga presenter så tänk på det jag har tagit upp här. Hur kan ni förändra saker och ting?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *