Livet är inte materiellt

Standard

Mycket här i livet består av många olika saker. Men en sak vet jag med all säkerhet, livet är inte materiellt. Livet består av så mycket mer än ett par opersonliga presenter som man får av människor man knappt känner på sin födelsedag. Man måste umgås med nära och kära, förstå sig på varandra och älska varandra, uppskatta och respektera varandra på ett annat vis än vi gör idag.


Bild:  ©2009  julian wylegly, Flickr

I dagens samhälle är det mycket som går ut på att leka med sina telefoner och datorer, mänskligheten har blivit så oerhört materiell och jag kan inte påstå att jag inte är det. Jag är definitivt en i mängden och det är just därför jag tar upp det här för att det skrämmer mig. Det skrämmer mig att veta att jag är gör precis om alla andra men att jag inte kan ta mig ur det här. Jag är också en materiell person så jag klagar inte på något vis på alla andra jag är bara rädd att vi har tagit oss an helt fel principer.

Valt att gå fel väg, någonstans har vi missat den lilla stigen som hade lett oss till kärleken för medmänniskor. Man sitter idag över nätet och kommunicerar med varandra genom sociala medier som bara gör oss asociala egentligen för vi sitter ju hemma och ses aldrig. Så nästa gång ni får sådana opersonliga presenter så tänk på det jag har tagit upp här. Hur kan ni förändra saker och ting?

Handla inte bara efter priset

Standard

bland kan den enda motivationen som behövs vara ett bra pris för att köpa en produkt. Men när det kommer till en behandlingsenhet så finns det så mycket mer att ta hänsyn till. Den måste vara smidig och bekväm för som väl för patienten som tandläkaren. Sedan finns det många olika enheter där klädseln kanske går att byta.

Det kan vara något att tänka på om man vill förändra utseendet ibland eller bara behöver tvätta klädseln. Det viktigaste man borde komma ihåg är att enheten är hjärtat av kontoret och därför är det jätteviktigt att denna håller hög klass.

En annan viktig produkt där mer än priset spelar roll egentligen är en dental röntgen. Här är det jätteviktigt att kolla vad som kommer med specifikationen. Jag har bl.a. uppmärksammat att företaget Kavo inte tar betalt för licenskostnad, telefonsupport, uppdatering av programvara eller fjärrstyrning via internet.

Sådant kan göra en stor skillnad i plånboken och vet man inte om detta kan man åka på väldigt onödiga kostnader. Så titta inte bara efter hög upplösning och bra pris när du letar efter en ny röntgen!